Raad gaat opnieuw praten over stankoverlast Meerlanden

HOOFDDORP De gemeenteraad buigt zich binnenkort opnieuw over de stankoverlast door afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden in Rijsenhout. Het initiatief voor een discussie kwam donderdag tijdens de raadsvergadering van HAP-raadslid Tim van Essen.

De HAP heeft in het verleden al vaker aandacht gevraagd voor de overlast. Ook omwonenden zelf zijn in de gemeenteraad geweest om hun bezwaren tegen het bedrijf kenbaar te maken.

HAP-raadslid Van Essen zei donderdag dat er meerdere pogingen zijn gedaan om de problemen op te lossen, maar dit niet heeft mogen baten. Ook D66-raadslid Martin Meiland benadrukte dat er heel veel actie is ondernomen.

Wethouder John Nederstigt noemde het 'heel erg jammer' dat omwonenden nog steeds overlast ondervinden. Ook hij zei dat er al veel maatregelen zijn getroffen, maar dat die helaas nog niet tot het gewenste resultaat hebben geleid.

Daarom gaat de raad er nog maar een keer over praten. Wethouder Nederstigt zegde toe dat hij voor die tijd voor de laatste informatie over deze kwestie zal zorgen.