Raad wil haast maken met bouw nieuwe woningen

HOOFDDORP De gemeenteraad wil dat er op korte termijn nieuwe woningen worden gebouwd in de gemeente, vooral goedkope koopwoningen en sociale huurwoningen. Dat bleek donderdag tijdens de behandeling van de begroting voor 2016.

Het is al langere tijd een feit dat de woningmarkt op slot zit in Haarlemmermeer. Nieuwe woningen komen er nauwelijks bij. Hoewel de markt weer lijkt aan te trekken, is er op korte termijn nog geen resultaat te verwachten. De gemeenteraad vindt het hoog tijd worden dat er iets gaat gebeuren, zo bleek donderdag.

De VVD kwam met een motie, waarin het college wordt opgeroepen zich sterk te maken om de komende twee jaar 750 nieuwe woningen te realiseren. VVD-raadslid Jurgen Nobel zei dat de motie vooral is bedoeld om het college op te roepen om in actie te komen.

Wethouder Tom Horn van Wonen verbaasde zich daarover. Volgens hem zijn bestuurders én ambtenaren al lang doordrongen van de noodzaak om maatregelen te nemen de woningmarkt weer in beweging te krijgen. De gemeente kan niet zelf huizen gaan bouwen, zo benadrukte Horn. "Of we moeten weer een gemeentelijk woningbedrijf gaan oprichten."

De VVD hield de motie tenslotte aan tot een volgende vergadering over het gebrek aan nieuwbouw.