• instagram
  • instagram

Raadsleden Haarlemmermeer willen op Instagram 'imago omhoog krikken'

HOOFDDORP Inwoners van Haarlemmermeer weten veel te weinig over hun raadsleden en daarom moet dat veranderen. Daarom zijn de raadsleden op Instagram een campagne begonnen om 'de mens achter het gemeenteraadslid' te laten zien.

De campagne werd vorige week tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces gelanceerd door de raadsleden Pauline Maat (CDA) en Nikkie Elfers (HAP). Zij zijn beiden lid van de werkgroep communicatie van de gemeenteraad, die tot de conclusie is gekomen dat er wat moet gebeuren om het imago van de raadsleden 'omhoog te krikken'.

Wat is precies de bedoeling? Alle raadsleden hebben een speciaal petje met het logo van de gemeente gekregen en het is de bedoeling dat ze daarmee in de zomermaanden op de foto gaan. Dat plaatje hoeft niet per se op een warm strand in Zuid-Europa te worden genomen, maar mag ook gewoon in de eigen achtertuin.

De foto wordt samen met een origineel verhaaltje op de pagina van de gemeenteraad op Instagram geplaatst en dan maar hopen dat inwoners die ontboezemingen massaal gaan lezen.

Nikkie Elfers en Pauline Maat benadrukten dat de bijdragen beslist geen politiek betoog mogen zijn. “Elk politiek dingetje wordt direct verwijderd. Hou het vooral leuk en luchtig.”