• Redactie

Raadslid Anneke van der Veer in opspraak door krantenartikel

HOOFDDORP Fractievoorzitter Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal ligt onder vuur door een artikel in het Algemeen Dagblad, waarin de Nieuw-Vennepse in verband wordt gebracht met een groot internationaal fraudeonderzoek. Volgens het verhaal heeft een Nederlands-Israelische bende gebruik gemaakt van de bedrijfsrekening van Van der Veer door er ruim 70.000 euro naar over te maken.

Anneke van der Veer heeft zelf nog niet gereageerd op het artikel. In het AD ontkent zij met klem met de miljoenenfraude te maken te hebben. Volgens het raadslid is zij te goeder trouw geweest. Van der Veer dacht dat het om een lening ging voor een Vennepse ondernemer.

Ook de bekende meesteroplichter Ari Olivier is volgens het AD bij de zaak betrokken. Van der Veer geeft in de krant toe dat ze contact heeft gehad met deze beruchte dorpsgenoot. Het raadslid zegt in het AD de reputatie van 'Heer Olivier' te kennen, maar van mening te zijn dat de man 'een tweede kans verdient'.

Medefractielid Kees van der Linden heeft wel gereageerd op alle beroering. Hij zegt 'onaangenaam verrast' te zijn door het krantenartikel. "We zijn er zeer van geschrokken, maar beschouwen dit allereerst als privézaak van Anneke. Het verhaal heeft op geen enkele manier met onze partij Onafhankelijk Liberaal te maken."

Van der Linden zegt dat er op dit moment geen enkele aanleiding is om actie te ondernemen tegen zijn fractievoorzitter. Wat hem betreft kan zij gewoon in functie blijven. "We wachten verder af wat er gaat gebeuren. We hopen dat dit zo snel mogelijk uit de wereld is."