Raadslid Beusenberg (SRH) doet niet meer mee aan debatten

HOOFDDORP Fractievoorzitter Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) wil uit protest niet langer meedoen aan raadsdebatten. Bovendien wil hij een plek in het uiterste puntje van de raadzaal om symbolisch afstand te nemen van zijn collega's in de raad. Dat heeft hij maandag in een e-mail aan hoofdgriffier John van der Rhee laten weten.

Volgens Beusenberg heeft hij bewijs gevonden dat er tegen hem is samengespannen. "Ik heb de raad daar meerdere malen op geattendeerd, maar heb geen gehoor gekregen. Niet als burger of ondernemer en niet als raadslid." De SRH'er benadrukt dat hij persoonlijk geen problemen heeft met zijn collega's in de raad.

Het raadslid wil nog niet veel zeggen over de bewijzen die hij heeft gevonden, maar het gaat volgens hem om de jarenlange juridische strijd tegen de gemeente om de komst van een erotisch uitgaanscentrum. Daarin zou hij een ongelofelijke ontdekking hebben gedaan. Hij wil pas later uit de doeken doen wat die ontdekking is. Beusenberg zegt te hopen dat de gemeenteraad dan wel haar verantwoordelijkheid neemt.