• Screenshot Twitter

Raadslid Haarlemmermeer in de fout met tweet over Martine Bijl

HOOFDDORP Het gebaar op zich is natuurlijk prijzenswaardig. Maar toch vloog Forza!-raadslid Jordy Schaap vandaag enigszins uit de bocht met een berichtje op Twitter. Hij plaatste bij een tweet over het overlijden van presentatrice en zangeres Martine Bijl een foto van de - voor zover bekend - nog altijd springlevende Simone Kleinsma. 

Henk Krol, voorman van de politieke partij 50PLUS, werd er beroemd mee: foute berichten op sociale media over beroemdheden die reeds overleden zijn. Krol feliciteerde in het verleden tweemaal een reeds gestorven BN'er via Facebook met hun verjaardag en ging later ook nog in de fout door - de ook al overleden - Rinus Michels te noemen als eventuele nieuwe bondscoach.

ONSCHULDIGER Toegegeven, het Haarlemmermeerse raadslid Jordy Schaap maakt in vergelijking met de faux pas van Krol een fout die een stuk onschuldiger is. Hij plaatste eerder vandaag namelijk een tweet over het overlijden van Martine Bijl op Twitter, met daarbij een foto van de nog in leven zijnde Simone Kleinsma. Opvallend detail: in zijn voorgaande tweet (een retweet van een RTL Nieuws-bericht) staat wél de juiste foto.

De reacties op het bericht zijn uiteenlopend. Veel mensen verwijten Schaap zijn fout, maar er zijn ook genoeg mensen die het wel snappen. 'Je bent de zoveelste die de verkeerde foto plaatst', schrijft iemand, en ook 'Lief dat je je medeleven betuigd. Alleen de foto mag anders. Oeps!!' is een reactie.