• Redactie

Raadslid Van der Veer: naam ten onrechte genoemd in fraudezaak

NIEUW-VENNEP Fractievoorzitter Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal heeft maandagavond een verklaring verspreid, waarin ze stelt dat haar naam ten onrechte is genoemd in een groot internationaal fraudeonderzoek. Volgens haar heeft ze helemaal niks met die zaak te maken.

Het AD publiceerde eerder op de dag een artikel, waarin werd gemeld dat Van der Veer ruim 70.000 euro op de bankrekening van haar bedrijf heeft gekregen van een Vennepse ondernemer die later frauduleus aan de slag zou zijn gegaan. De Venneper wordt ervan beschuldigd lid te zijn geweest van een Nederlands-Israelische bende die ondernemers grote sommen geld zou hebben afgetroggeld.

Anneke van der Veer zegt 'met verbazing' kennis te hebben genomen van het krantenartikel. "Ik word in dit artikel gelinkt aan een transactie waaraan een stinkende geur hangt."

Volgens het raadslid heeft zij begin 2015 inderdaad zaken gedaan met de bewuste ondernemer. Mede op advies van Van der Veer is er een financiering verstrekt aan de betrokken ondernemer. De Vennepse zegt ook te hebben gedeeld in de vergoeding die daar tegenover stond.

Het AD heeft geschreven dat de Vennepse ondernemer daarna betrokken zou zijn geweest bij de fraude. Volgens Anneke van der Veer staat dat geheel los van haar transactie. Ze stelt geen zaken meer te hebben gedaan met deze ondernemer of weet te hebben gehad van illegale acties. "Die keur ik ook ten strengste af."

Anneke van der Veer gaat in haar verklaring niet in op de contacten die ze heeft gehad met plaatsgenoot Ari Olivier, die ook wordt verdacht in de fraudezaak. Het raadslid zegt desgevraagd zijn reputatie te kennen, maar ze heeft daar bewust geen rekening mee gehouden. "Die man is 30 jaar geleden voor het laatst veroordeeld. Dat betekent toch niet dat ik nu niet met hem in zee kan gaan?"

Het raadslid zegt het in haar verklaring zeer te betreuren dat haar naam ten onrechte is genoemd in het onderzoek en in het artikel in het AD.