• Trudy Witteman

Badhoevedorp opnieuw in actie voor goed doel: golfen op de voormalige snelweg A9

BADHOEVEDORP Golfen op de voormalige A9. Dat kan op zondag 22 september tijdens het Stratengolftoernooi dat die dag in Badhoevedorp wordt gehouden. De opbrengst van het evenement gaat naar Stichting van Badhoevedorp voor Badhoevedorp die hiermee goede doelen in het dorp ondersteunt.

Stichtingsvoorzitter Hans Schellingerhout noemt het toernooi 'een absolute must voor iedereen die van golfspelen houdt, maar vooral ook van ons dorp houdt'. Hij spreekt van een niet te missen evenement. "Het toernooi wordt dit jaar voor de negende keer op rij gehouden en mag ook deze editie Tank- en Autowascentrum Zwart verwelkomen als hoofdsponsor. Golven op straat, over 18 holes door de plantsoenen en groene stroken van het dorp, is en blijft heel bijzonder. Dit jaar staat zelfs een aantal holes gepland op het tracé van de voormalige A9. Het is echt een feestje. Zeker als je weet dat je aan het slaan bent voor een goed doel."

De afgelopen jaren hebben vele verenigingen en organisaties van het golftoernooi geprofiteerd. "Zo steunde de stichting Kinderboerderij De Hoeve, wijkcentrum 't Rietland, het Rode Kruis, inloophuis Esperanza, de Oranje Nassau School en Galerie Kunst 2001", somt Schellingerhout op. "We golfden voor Zorgcentra Meerwende en Schuilhoeve en speelden voor de kleine clubs die door de verplaatsing van de A9 gedwongen waren te verhuizen. Vorig jaar was het hoofddoel een donatie te doen aan het project 'Badhoevedorp AED proof'.

Afgelopen jaar bracht het toernooi, inclusief opbrengst loterij en veiling, 24.000 euro op. Een recordbedrag. "We gaan er altijd voor om het een volgend jaar minstens zo goed of beter te doen, dus voor 2019 ligt de lat hoog. Een mooie uitdaging."

Inmiddels hebben zich 18 teams aangemeld. De ontvangst is wederom bij Tennisvereniging Badhoevedorp (TVB) en waar om 11.30 uur het startsein gegeven wordt. Aan het eind van de dag is daar voor de spelers en vrijwilligers een diner. De loterij en de veiling gaan het golffeest compleet maken. Voor meer informatie: www.vanbadhoevedorpvoorbadhoevedorp.nl.

Frans Witteman