Remco Pols nieuwe regiomanager Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER - Per 15 januari 2015 is Remco Pols aangetreden als nieuwe regiomanager Haarlemmermeer. Hij volgt hiermee Fred de Ruyter op, die na tien jaar een nieuwe uitdaging heeft gezocht buiten Ymere.

Remco Pols was de afgelopen twee jaar binnen Ymere manager Strategie, Beleid en Innovatie. Van huis uit is Remco journalist en hij werkte onder meer bij het dagblad Trouw. Hij was actief in het openbaar bestuur als raadslid en later wethouder Wonen en Ruimtelijke ordening in Amstelveen. In die functie werkte hij nauw samen met de collega's in Haarlemmermeer. Na zijn wethouderschap ging Remco bij Ymere verder in de volkshuisvesting, eerst als strategisch adviseur, later als manager.

Remco ziet uit naar zijn nieuwe baan: "De vestiging Haarlemmermeer is met circa 15.000 woningen in Haarlemmermeer en Leiden, een belangrijk onderdeel van de Ymere portefeuille. Betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen voor de lagere inkomensgroepen zijn belangrijke uitdagingen die we ons gesteld zien en ik zie er naar uit om deze uitdagingen samen met de gemeente, de huurdersorganisatie en de andere stakeholders op te pakken. De relatie is prima, dus ik heb er alle vertrouwen in."