• Halloweenfeest Getsewoud moest zo'n duizend euro aan leges betalen.

    Eric van Lieshout

Reneman: kijken naar leges voor kleine evenementen

HOOFDDORP Wethouder Derk Reneman van Financiën gaat kijken of de legeskosten voor kleine evenementen in de gemeente wel billijk. Hij zegde dat vorige week toe in de gemeenteraad na mondelinge vragen van CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee.

Sedee meldde dat een recente kofferbakmarkt en een Halloweenfeest in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep ongeveer duizend euro aan leges hebben moeten betalen. Het ging om relatief kleine evenementen. De fractieleidster vroeg zich daarom of zo'n heffing eigenlijk wel de bedoeling is.

Wethouder Reneman antwoordde haar dat het bedrag wel de bedoeling was maar tegelijk ook ongewenst. Hij was het erover eens dat duizend euro een hele hoop geld is als je als organisatie een evenement rond wil breien.

Eerder dit jaar ontstond er beroering over de torenhoge kosten die de organisatie van de historische Venniper Koninginnerit moest betalen voor een vergunning voor dit traditionele evenement. Dat werd naderhand rechtgezet maar volgens wethouder Reneman ging dat om maatwerk. Volgens hem is er nog geen structurele oplossing.

Dat moet naar de mening van de wethouder wel degelijk gebeuren. "Er bereiken ons al heel veel signalen dat de organisatie van kleine evenementen veel geld betalen. Daarom moeten we er nog eens naar kijken."