• Pixabay.com

Reneman: meer ongelukken door ouderen met elektrische fiets

HOOFDDORP Er gebeuren de laatst meer ernstige ongelukken doordat ouderen op een elektrische fiets meer snelheid kunnen maken. Verkeerswethouder Derk Reneman kreeg donderdag tijdens de raadsvergadering weer eens de lachers op zijn hand tijdens het Vragenuurtje in de gemeenteraad. Senioren op snelle elektrische fietsen wekken kennelijk op de lachspieren.

Reneman reageerde op een vraag van VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat die wilde weten of het beeld klopt dat het aantal verkeersongelukken de laatste tijd weer aan te toenemen is. De VVD'er refereerde onder meer aan het recente ongeval op de Drie-Merenweg, waarbij twee jongeren van 20 en 19 jaar om het leven kwamen.

De wethouder bevestigde dat de verkeersonveiligheid aan het stijgen is. Dat komt niet alleen door de tijd van het jaar en de toenemende economie maar dus ook door ouderen met elektrische fietsen. Reneman voegde eraan dat weggebruikers zich ook vaak laten afleiden door allerlei elektronische apparatuur in de auto én op de fiets.

D66-raadslid Pablo Meegdes vroeg of er nog specifieke maatregelen worden overwogen om de Drie-Merenweg, waar geregeld ernstige ongelukken gebeuren, veiliger te maken. Wethouder Reneman antwoordde dat de provincie Noord-Holland als beheerder van de weg heeft geoordeeld dat de inrichting van de weg verkeersveilig is, maar dat er wel volgend jaar zogeheten trajectcontroles worden gehouden omdat er veel te hard wordt gereden.