• Archief BDU Media

Reneman: voldoende nietjes voor fietsers in centrum

HOOFDDORP Er zijn in het centrum van Hoofddorp voldoende plekken voor fietsers om hun fiets legaal neer te zetten. Dat zei wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer donderdag tijdens de raadsvergadering in antwoord op mondelinge vragen van PvdA-raadslid Willem Klijn.

Het was de PvdA'er ter ore gekomen dat er de laatste tijd op vrijdagen als de markt op het Van Stamplein staat veelvuldig wordt gecontroleerd. Als er fietsen op een niet legale plaats worden geplaatst, worden deze verwijderd.

Die informatie klopt, zo bevestigde wethouder Reneman. Volgens hem wordt er sinds kort gehandhaafd, omdat er inmiddels genoeg 'parkeermogelijkheden' zijn voor fietsers. Er zijn nog niet zo lang geleden zogenoemde nietjes bijgeplaatst, zo zei de wethouder.

Raadslid Klijn zei bijna van zijn stoel te vallen van verbazing. Volgens hem heeft de wethouder nog niet zo lang geleden gezegd dat er juist te weinig fietsparkeerplekken zijn in het centrum. Ook GroenLinks-raadslid Maaike Ballieux toonde zich verbaasd. D66-raadslid Pablo Meegdes vulde aan dat hij van de Fietsersbond ook te hebben gehoord dat er te weinig plekken zijn in het centrum.

De wethouder hield vol dat dit niet het geval is. Volgens hem is het wel zo dat een deel van de nietjes misschien wat verder weg staat. "Fietsers moeten dan wat verder lopen. Maar dat lijkt me het probleem niet." Reneman zei nog altijd al een plan te werken voor een bewaakte fietsenstalling, zodat ook eigenaren van dure elektrische fietsen veilig hun rijwiel kunnen stallen in het centrum.