• Bij het eerste mobiele Repair Café werden ook lampen ter reparatie aangeboden.

    Jos van Rooijen

Repair Café gaat mobiel

HOOFDDORP De droom was rond te kunnen rijden met een SRV-wagen, vol vrijwilligers en gereedschappen en dan onder het kopje mobiel Repair Café door Haarlemmermeer rijden.

Zover is het niet gekomen, maar er kwam wel een heel goed alternatief voor in de plaats: vrijwilligers die met grote en goed gevulde gereedschapskisten (met dank aan Meerwind) naar allerlei locaties gaan om daar reparaties uit te voeren en zo apparatuur, fietsen en kleding een nieuw leven te geven. Woensdagochtend ging dit mobiele Repair Café officieel van start: in de grote zaal van Zorgcentrum Horizon in de Kruislaan in Hoofddorp.

Het was meteen druk met rolstoelen, naaimachines, klokken, lampen en kleding. En als wethouder Steffens-van de Water er aan had gedacht, had er ook een Senseo gestaan. Nu moet ze even wachten tot het volgende Repair Café in Nieuw-Vennep, want de bestaande cafés blijven gewoon doorgaan. Het mobiele Repair Café komt er gewoon bij, om zodoende nog meer apparatuur te kunnen herstellen en de afvalberg te verkleinen.