Repair Café Hoofddorp weer open na de zomer

HOOFDDORP De zomerstop is voorbij voor het Repair Café Hoofddorp. Woensdag 19 augustus kunnen alle kapotte Senseo's, pc's, oude bandrecorders en knipperende schemerlampen tussen 13.30 en 16 uur weer gebracht worden. Ook fietsen met kettingen die er steeds aflopen en die ophaal in de leukste zomerbroek zijn weer welkom in De Ark, Muiderbos 36.

De vrijwilligers hebben de zomer gebruikt om even op adem te komen, maar nu hebben ze er weer zin in: een nieuw seizoen Repair Café. Elke derde woensdagmiddag staan de deuren van De Ark aan Muiderbos 36 wijd open. De reparaties zijn gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor nieuw materiaal en de opstart van nieuwe Repair Cafés. Als voorstel vraagt de organisatie 5 euro, maar elk bedrag is welkom.

Het gaat goed met de Repair Cafés in Haarlemmermeer, zegt Rien Wattel van de Stichting Repair Café Haarlemmermeer: "Hadden we in mei de duizendste bezoeker sinds de start in 2013, in september openen we al onze derde vestiging in Zwanenburg. In Activiteitencentrum De Hoek aan de Plantsoenlaan 2 is elke tweede dinsdagmiddag Repair Café. Het leuke is", aldus Wattel, "dat zoiets alleen kan dankzij de grote inzet van plaatselijke vrijwilligers. We vinden het steeds heel leuk te merken hoe snel en enthousiast dat kan gaan!"

Repair Café Haarlemmermeer is vanaf september op drie locaties te vinden, in De Hoek in Zwanenburg elke 2e dinsdagmiddag, in De Ark in Hoofddorp elke 3e woensdagmiddag en in Linquenda in Nieuw-Vennep elke 4e vrijdagmiddag, steeds van 13.30 tot 16 uur. "En er staan in het zuiden van Haarlemmermeer meer Repair Cafés op stapel", zegt Wattel lachend. "Dus hou ons in de gaten." Repair Café Haarlemmermeer is een initiatief van GroenLinksHaarlemmermeer, NMCX en het Meer-Minder-Fonds van De Ark.