• Redactie

Repair Café Nieuw-Vennep klaar voor uw fietsen

NIEUW-VENNEP Repair Café Nieuw-Vennep is op vrijdag 29 april van 13.30 tot 16 uur weer open. Elke laatste vrijdag zit een team van ervaren vrijwilligers klaar om defecte apparaten, fietsen met defecte lampjes, een kapot krukje en kleding met een scheur te repareren. Repair Café Nieuw-Vennep is in wijkgebouw Linquenda, Oostmoor 52 te Nieuw Vennep. Nu het mooie weer eraan komt, halen veel mensen hun toerfiets weer uit de berging. En ontdekken dan dat ze dat gebroken kabeltje of kapotte lichtje nog moeten vervangen. Voor dit soort klussen staan de fietsreparateurs van het Repair Café graag klaar. Het is handig als u zelf het te vervangen onderdeel vast aanschaft en meeneemt.

Alle reparaties gebeuren gratis, maar wel wordt een bijdrage naar vermogen gevraagd. Daarvan wordt bijvoorbeeld een betere naaimachine gekocht. Want Repair Cafés draaien zonder subsidies of andere inkomsten van buiten af.

VRIJWILLIGERS Repair Café Nieuw-Vennep is dringend op zoek naar een coördinator, die als aanspreekpunt voor de vrijwilligers fungeert en het rooster maakt, de persberichten verstuurt en contacten met de beheerder van Linquenda en het Repair Café-bestuur onderhoudt. Het kost niet heel veel tijd, maar je moet er elke maand even voor gaan zitten.

Ook zijn er nog vrijwilligers nodig voor de naai-unit en een paar techneuten, die graag een oud apparaat weer aan de praat krijgen of helpen bij het vervangen van een snoertje.

Reageren kan vrijdagmiddag de 29e in Linquenda of via repaircafehmr@gmail.com of 06 16040860, Rien Wattel.