• Beeld uit betere tijden.

    Eigen foto

Repair Café Zwanenburg bezorgd over aantal bezoekers

ZWANENBURG Het gaat niet goed met het Repair Café in Zwanenburg-Halfweg. De laatste maanden is het aantal bezoekers zó laag, dat voor het voortbestaan ervan gevreesd moet worden. "Een hele middag voor niks hier zitten, dan ga ik liever wat nuttigers doen", verwoordt een van de vrijwilligers het heersende gevoel.

Dinsdag 12 februari hebben de inwoners van Zwanenburg, Halfweg, Haarlemmerliede en omgeving de kans het tij te keren: van 13.30 tot 16.00 uur is het Repair Café weer open voor alle defecte koffieapparaten, stofzuigers, dvd-spelers en andere elektrische apparatuur en kapotte kleding, fietsen en ander klein spul. Ze kunnen terecht in CEA De Hoek in De Olm aan de Olmenlaan 141 in Zwanenburg. 

BIJDRAGE De reparaties zijn gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Die wordt vooral gebruikt voor nieuw gereedschap en nieuwe Repair Cafés.

Het is overigens niet het eerste Repair Café dat in zwaar weer terecht is gekomen. Het Repair Café in wijkgebouw Linquenda zag zich in november genoodzaakt de deuren te sluiten vanwege een gebrek aan belangstelling. In het Ontmoetingscentrum wordt nu een nieuwe poging gewaagd.