• pr
  • pr

Repair Café Zwanenburg verhuist naar De Olm

ZWANENBURG Repair Café Zwanenburg-Halfweg opent 11 april voor de eerste keer zijn deuren in Dorpshuis De Olm, Olmenlaan 141 in Zwanenburg. "Onze nieuwe locatie ligt zo mooi in de loop, we hopen dat we het nu veel drukker gaan krijgen!" zeggen de vrijwilligers van het Repair Café, die uiteraard ook mee verhuizen. "We hebben er zin in!" De openingstijden blijven hetzelfde; van 13.30 tot 16 uur.

De verhuizing is een onderdeel van de verplaatsing van alle activiteiten van CEA De Hoek naar De Olm, deze weken. Tijdens het Repair Café in maart zijn alle gereedschappen ingepakt en op dinsdag 11 april worden ze in De Olm weer uitgepakt om daar een nieuw plekje te krijgen. Wat hetzelfde blijft, is natuurlijk de opzet: defecte apparaten een tweede leven te gunnen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de afvalberg in Haarlemmermeer, die door de komst van Repair Cafés kleiner is geworden. Met als bijkomend voordeel: als de reparateurs ernaar gekeken hebben en repareren lukt niet, dan weet je zeker dat je jouw defecte apparaat kunt weggooien.

Maar zo'n zestig procent van alle producten kan gerepareerd worden. En dat gebeurt in de Repair Cafés tegen een vrijwillige vergoeding. Vijf euro is het richtbedrag, maar voor wie dat een probleem is, mag minder ook. 'Je stopt het geld zelf in een bus, dus niemand ziet hoeveel je geeft', zeggen de gastheren bij de deur.

"Dus iedereen in Zwanenburg, Halfweg, Spaarnwoude, Vijfhuizen en wijde omgeving is van harte welkom in De Olm, elke tweede dinsdagmiddag van de maand, tussen 13.30 en 16.00 uur", nodigen de reparateurs iedereen uit. De laatste inloop is rond half vier. "Neem je sputterende Senseo of Nespresso, je niet meer zuigende stofzuiger of knipperende schemerlamp, bandrecorder die niet meer draait of de kleding met een scheur of ander klein klusje, zoals simpel inkorten, mee en kom naar De Olm!"