• De reparateurs aan het werk: Ongeveer twee van de drie keer maken ze iets in orde.

    pr

Repair Cafés Haarlemmermeer verwacht lente-drukte

HOOFDDORP De zes Haarlemmermeerse Repair Cafés rekenen in maart op de lente: mensen gaan in de tuin aan het werk of willen gaan fietsen, maar er is iets defect. Daarmee gaan ze dan naar het Repair Café. Maar natuurlijk zijn ook de stofzuigers, koffieapparaten en cd-spelers weer welkom. "En met kleding en fietsen kunt u ook weer terecht", zegt de vrijwilligster achter de naaimachine. Er zijn Repair Cafés in Lisserbroek, Zwanenburg – Halfweg, Vijfhuizen, Badhoevedorp, Hoofddorp, Nieuw - Vennep.

Veel mensen weten het al: bezoekers melden zich met hun apparaat bij de ontvangst en vullen een formuliertje in, soms moeten ze even wachten en gaan dan naar een van de reparateurs, die zich over hun apparaat, kledingstuk of fiets ontfermt. ongeveer twee van de drie keer kunnen ze het weer in orde maken. "Het blijde gezicht van de bezoekers is voor ons genoeg", zeggen de reparateurs. "Maar een vrijwillige bijdrage in de collectebus op tafel is óók welkom", voegt Rien Wattel van het bestuur toe. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld een nieuwe set gereedschap kopen voor het zevende Repair Café in Haarlemmermeer, dat op zaterdag 11 mei begint in het Dorpscentrum in Spaarndam. We zijn daar heel blij mee!'

PROGRAMMA Dit zijn de Repair Cafés in maart: dinsdag 12 maart in Zwanenburg-Halfweg in De Hoek, Olmenlaan 141, Zwanenburg; maandag 18 maart in Vijfhuizen in d' Oude Waterwolf, Kromme Spieringweg 436. Het Repair Café in Hoofddorp is een week later vanwege de verkiezingen: woensdagmiddag 27 maart in De Ark, Muiderbos 36; 's morgens is er dan van 9.30 – 12.00 uur Repair Café in Badhoevedorp in 't Rietland, Christiaan Huygensstraat 21; Vrijdag 29 maart is er die week Repair Café in Nieuw-Vennep in Het Ontmoetingscentrum Harmonieplein, Elemastraat 65.
Behalve in Badhoevedorp zijn ze allemaal van 13.30 tot 16.00 uur; aanmelden kan tot een half uur voor sluitingstijd. Voor alle informatie: repaircafehaarlemmermeer.nl of 06 16040860, Rien Wattel.