Richard Kemp viert bijzonder jubileum

VIJFHUIZEN Toespraken, taart bij de koffie, cadeaus en een karrenvracht aan complimenten. Richard Kemp is 12,5 jaar in dienst bij Hoogvliet en dat wordt uitgebreid gevierd.

Normaal gesproken is een dienstverband van 12,5 jaar niet zo bijzonder, maar in het geval van de 30-jarige Richard Kemp ligt dat even anders. Richard kan niet praten, is doof en kan amper lezen en schrijven. Maar toch weet hij zich te handhaven en is in de Vijfhuizense supermarkt van Hoogvliet voor veel mensen een vraagbaak en een graag geziene medewerker. Veel klanten gaan juist naar hem toe om iets te vragen en altijd worden zij geholpen.

Zijn vader Dio Kemp staan paraat om de toespraken in gebarentaal aan hun zoon over te brengen. Moeder Tine en de aanwezige familieleden zitten te stralen, Richard geniet van de aanwezigheid van zijn voormalig maatje Chiel Klaassen, alle aandacht én van alle oud-bedrijfsleiders van de Vijfhuizense vestiging die hem middels een chatverbinding uitgebreid feliciteren.

Huidig bedrijfsleider Martijn van den Hoek communiceert in 'dialect' gebarentaal, maar de jubilaris weet precies wat bedoeld wordt als Martijn hem prijst vanwege zijn harde werken, zijn klantvriendelijkheid en zijn grote kennis van elektriciteit. Op vrijdag slaat Richard steevast een weekendvoorraad aan paprikachips, stroopwafels en snijkoek in. Voorlopig hoeft hij dat niet meer te doen want uit handen van zijn mentor Gerard ontvangt hij een groot krat vol met zijn favoriete boodschappen.

Algemeen directeur Siep de Haan noemt Richard een 'gemotiveerd, betrokken en oprecht vriendelijke man die zeer betrouwbaar is in zijn werk'. "Richard is een zeer gewaardeerde collega en laat zien hoe je ondanks een vervelende handicap toch volop kan functioneren. Wij zijn blij met je en wij hopen dat je nog lang bij ons blijft werken." Om de jubilaris daarna te eren met de zilveren Hoogvliet-speld.

"Kom niet aan Hoogvliet, want dan kom je aan Richard", zegt zijn moeder die namens haar zoon iedereen bedankt voor de attenties en de aandacht. En Richard? Die straalt van oor tot oor en heeft de dag van zijn leven.