Riet Verbeek benoemd tot Inwoner van Verdienste

BADHOEVEDORP Riet Verbeek, oprichtster van Inloophuis Esperanza is afgelopen vrijdag benoemd tot Inwoner van Verdienste van Noord-Holland. Dit als blijk van waardering voor het vele werk dat zij voor Esperanza verricht. VVD Statenlid Jerry Kramer maakte dit bekend toen hij, onder goedkeurende blikken van partijgenoot en fractievoorzitter in Haarlemmermeer Henk Kuipers, het inloophuis een taart kwam aanbieden vanwege Valentijnsdag.

De VVD-taartenactie, die jaarlijks rondom Valentijnsdag wordt gehouden, heeft als doel om mensen en/of organisaties in het zonnetje te zetten vanwege hun bijzondere inzet voor de maatschappij en omgeving. Dit kan zijn in hun buurt, wijk, dorp, stad, of regio. De taartenactie vond voor de tiende keer plaats en stelde dit jaar de Noord-Hollandse inwoner van verdienste centraal. Daarmee wordt aandacht geschonken aan de Noord-Hollander achter de schermen, de persoon die bergen werk verzet voor anderen maar niet altijd zichtbaar is.

Taart en titel waren voor Riet Verbeek een grote verrassing. De titel heeft ze zelf gehouden, de taart heeft ze gedeeld met de vrijwilligers van het inloophuis.