• Pr.

S106 gaat 8 december open

BADHOEVEDORP Rijkwaterstaat sluit vrijdag 8 december de doorgetrokken S106/Amsterdamse Baan aan op de A9. Hiermee verbetert de doorstroming op de Schipholweg en de bereikbaarheid van Airport Businesspark Lijnden en Osdorp aanzienlijk.

Verkeer naar en van Airport Businesspark Lijnden en Osdorp kan vanaf 8 december sneller op en van de snelweg A9 komen. Rijden via de Schipholweg is niet meer nodig. Daardoor verbetert eveneens de bereikbaarheid in en om Badhoevedorp en Lijnden. De nieuwe S106 gaat om circa 15 uur open.

De S106 gaat, net als de oude aansluiting, Amsterdamse Baan heten. De huidige, 'oude' Amsterdamse Baan blijft nog tot maandag 11 december in gebruik, daarna gaat deze dicht.

Het doortrekken van de S106 is onderdeel van de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Met de openstelling is de bouwfase nu in zijn geheel afgerond. 

Met de openstelling van de nieuwe S106 worden de maatregelen op de Schipholweg weer als vanouds. Dat betekent onder meer dat busverkeer nu beter en sneller door kan rijden en de Schipholweg beter doorstroomt. De fase van bouwen is nu in zijn geheel afgerond. Wat rest is de sloop van de oude A9. De werkzaamheden zijn in volle gang en dienen uiterlijk in februari 2019 te zijn afgerond. Rijkswaterstaat zaait gras op de plek waar de A9 voorheen liep en draagt het gebied dan over aan de gemeente.