• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Samen gedenken in Zwanenburg

ZWANENBURG Samen herinneringen delen op de begraafplaats van Zwanenburg. Omgetoverd in een gastvrije en serene ontmoetingsplek voor nabestaanden hebben velen dat vrijdagavond gedaan. Want samen gedenken geeft troost. Dat weten dominee Gert van de Meeberg en wethouder Marjolijn Steffens die samen de opening verrichten, heel zeker.

Voor de zesde keer op rij kan iedereen die dat wil, gelovig of niet op begraafplaats Houtrak en Polanen zijn of haar dierbare overledene gedenken. In welke vorm dan ook. Mogelijk gemaakt door de commissie Halfweg-Zwanenburg Gedenkt. De aloude katholieke traditie om rond Allerzielen, 2 november, de overledenen te gedenken wordt hiermee in een veel breder jasje gestoken.

Op de sfeervol verlichte begraafplaats houdt jong en oud de herinnering aan een dierbare levend. In de stiltetent, door wensen en boodschappen in verlichte bootjes, bij stemmige muziek, door bloembollen te planten in de vorm van een groot hart. Voor dit nieuwe element is veel belangstelling. "Het is najaar en ik sta hier met bloedend hart. Van het voorjaar kan ik genieten van bloeiende tulpen en narcissen die dan niet alleen kleur geven aan de lente, maar ook aan mijn hart", laat een bezoeker weten.

Meer nieuws komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.