• Picasa

Samenloop voor Hoop, 24-uurs estafetteloop voor goede doel

NIEUW-VENNEP Samenloop voor Hoop is een internationaal wandelevenement om geld in te zamelen voor het bestrijden van kanker. In het weekend van 10 en 11 juni wordt deze estafetteloop voor de eerste keer in de Haarlemmermeer georganiseerd bij de Toolenburgse Plas.

Voorzitter en initiatiefnemer Jolanda Brandt: "In 2014 had iemand uit mijn directe omgeving de ziekte. Ik ging toen naar Samenloop voor Hoop in Heemskerk. Ik vond het toen zo indrukwekkend. Die saamhorigheid. Het was mijn drijfveer om dit ook te organiseren in de Haarlemmermeer."

TEAMS 24 uur lang zal er door de deelnemende teams bestaande uit tien tot vijftien personen gewandeld worden over een parcours van 600 meter. Het parcours loopt om het kleine meer van de Toolenburgse Plas, terug over de dijk en brug. Het is gelegen tussen de restaurants Long Island en Lieveling. Er zal een groot podium verrijzen op het gras tegen het fietspad aan, waar allerlei activiteiten zullen plaatsvinden. Er zijn optredens van verschillende artiesten en het Hoofddorpse koor Odyssee.

Er kan alleen worden ingeschreven per team. Elk team is vrij om zelf vooraf een actie te bedenken om geld in te zamelen voor het goede doel. De teams mogen ook zelf bepalen hoe ze die 24 uur wandeltocht invullen.

KAARSENCEREMONIE Zoals bij elke Samenloop voor Hoop zal ook bij de Toolenburgse Plas een kaarsenceremonie worden gehouden. "Rond 11 uur 's avonds wanneer het donker wordt, verlichten kaarsenzakken, versierd met foto's of persoonlijke boodschap, het parcours. In de zak wordt een zogeheten grafkaars geplaatst met een kapje, die 8 uur lang kan branden. Tijdens de ceremonie worden mensen die aan de ziekte overleden zijn herdacht en gaat extra aandacht uit naar de survivors. Mensen die nog vechten tegen kanker of die inmiddels overwonnen hebben," vertelt Brandt.

Na 24 uur wandelen volgt de slotceremonie. Teams, eregasten en vrijwilligers kunnen zich aanmelden tot 1 mei op www.samenloopvoorhoop.nl/haarlemmermeer . De eregasten zullen met brandende fakkels een ereronde lopen. En ook wordt de opbrengst dan bekend gemaakt en overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.