• Ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten zorgen ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is.

    ROBERT JOORE
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Het terrein waar gelopen wordt.

    Eigen foto

Samenloop voor Hoop start 24 uurs wandelestafette

HOOFDDORP Op zaterdag 22 en zondag 23 juni - van 14.00 tot 14.00 uur - vindt de Haarlemmermeerse editie van SamenLoop voor Hoop plaats bij de Toolenburger Plas. Bij het klein meertje/strandje nemen circa 850 deelnemers in 43 teams deel om geld in te zamelen voor het KWF.

SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan zij samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

CEREMONIE Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de eregasten - samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.

Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald voor het KWF.

Programma
zaterdag 22 juni

13.30 uur: openingsceremonie
Openingswoord, Jolanda Brandt en Liesbeth Timmer. Korte speech locoburgemeester Mieke Booij.

14.00 uur: start 24 uurs loop.

14.00 tot 22.30 uur: doorlopende activiteiten voor alle bezoekers; optredens artiesten en Dj's, horecaplein, gezellige braderie, activiteitenplein

22.30 uur: start kaarsenceremonie, optreden Jaap Zwagerman
1 minuut stilte.

23.00 uur: Eregasten, organisatie en alle teams lopen de kaarsenronde.

23.15 tot 00.30 uur: optredens van artiesten.

Gedurende de nacht blijven de teams doorlopen. Komt u deze toppers ook aanmoedigen?

Programma
zondag 23 juni

8.00 uur: start presentatie en warming-up door dansschool Meerdance.

Doorlopende activiteiten voor alle bezoekers; optredens artiesten en Dj's, horecaplein, gezellige braderie, activiteitenplein en clown Powie

10.15 uur: start kinderloop, warming-up door Meerdance. 24 minuten wandelen voor kids met Sam de beer. Op de dag zelf kan je je ook opgeven of via de site.

11.00 uur: knipactie door Hair Company. Hier kan je je vlecht doneren, stichting Haarwensen neemt deze in ontvangst, of je laten knippen of invlechten door vakkundige kapsters!

12.00 uur: smeren, kleren, weren bingo van het KWF

13.00 uur: top hockeyer Dennis Warmerdam komt zijn verhaal vertellen

13.45 uur: laatste ronde met Eregasten

14.00 uur: slotceremonie met bekendmaking voorlopig ingezamelde bedrag

Zaterdag treden de volgende artiesten op: DJ Mainstream, Samentha Olierook, Ramon Sandbergen, Singing Unlimited, Denise Fonville, Romy Hogerwaard en Saskia Soulful.

Zondag staan de volgende artiesten op het podium: DJ Shay, Dennis Wijnhout, Dansschool Meerdance, Mark Meijer en Luca Meijer.