• pr
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Erik van der Horst

Sara Pete in voetspoor Duncan Laurence

HOOFDDORP Danscentrum Marcella van Altena deed het afgelopen weekeinde met veel dansers mee aan het EK Hip-Hop in het Italiaanse Rimini. Sara Pete pakte daar de Europese titel en trad zo min of meer in het voerspppor van Duncan Laurence die zaterdag het Eurovisie Songfestival won. 

Als eerste mocht het Kids Formationteam MAD aan de start verschijnen. In dit team zitten 24 dansers tussen de 8-11 jaar. In Nederland is dit team het hele seizoen op de 1e plaats geeindigd op alle landelijke wedstrijden van Dutch Dance Sports. Na een paar spannende rondes eindigden ze op het EK podium en behaalden brons.

Vrijdag was het de beurt aan de Smallgroups Kids met 32 teams aan de start. Maar liefst 3 teams mochten zich bij de laatste 11 melden om voor de finale te strijden. Na lang wachten kwam het verlossende woord en haalde Kriss Kross een 6e plaats en RU KIDDIN een 4e plaats in de finale.

De dag was nog niet klaar want ook het Junior Formation team Motivated mocht nog aan de start verschijnen. Dit team heeft ook gestreden voor wat het waard was en eindigden na een lange dag ook op het EK podium op de 3e plaats als beste Nederlandse team. Tijdens deze dag had Sara Pete zich al door 4 rondes Solo Girls Juniors gevochten en mocht zich de volgende dag melden voor de 1/2 finale.

Dag 3 stond in het teken van de Smallgroups Junior en Adults, de Formation Adults en de 1/2 finale van Sara Pete haar solo. Bij de Juniors mistte het team Little Soldiers op een haar na de finale en eindigden op een 6e plaats. Het adults team KMD steeg boven zichzelf uit en eindigden in een veld van 32 teams in de finale op een 5e plaats. Het Formation team Massive eindigde in een zeer sterk veld op een 10e plaats.

Sara Pete was inmiddels doorgedrongen tot de finale waar de dag ervoor 134 solo dansers aan de start hadden gestaan. Tijdens de finale hebben alle supporters hun kelen schor geschreeuwd voor haar wat resulteerde na een hele mooie lange dag in de Europese titel. Een geweldige afsluiting van een bijzonder mooi EK. Tijdens dit EK deden 2358 deelnemers mee uit 26 landen.