• pr

In september gratis spelen bij Jeugdland

HAARLEMMERMEER Dankzij een donatie van Rotary Club Haarlemmermeer kunnen alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar in september gratis spelen, skelteren, hutten bouwen, ravotten bij Jeugdland Hoofddorp en Jeugdland Nieuw-Vennep.

Daar waar Jeugdland denkt dat de kosten geen drempel zijn, betalen kinderen normaal 2 euro per dagentree of ze schaffen een abonnement aan ter waarde van 35 euro, dat 1,5 jaar gratis toegang verleent.

Jeugdland werkt nauw samen met organisaties als Meerwaarde, Voedselbank en Vluchtelingenwerk en 17 jaar ervaring heeft geleerd dat een relatief grote groep gezinnen onmogelijk hun kinderen voor dit bedrag op Jeugdland kunnen laten spelen.

Barbara Muizer, coördinator bij Jeugdland, is heel blij met het initiatief van Rotary Club Haarlemmermeer. "Het is juist heel belangrijk dat deze kinderen de kans krijgen tot ontplooiing van zelfredzaam, creativiteit en zelfvertrouwen in een veilige speelplaats onder toezicht zoals Jeugdland."

Rotary Club Haarlemmermeer heeft 4.000 euro beschikbaar gesteld. Van dat bedrag wordt naast de gratis openstelling van Jeugdland Hoofddorp en Nieuw-Vennep in de maand september ook nog eens 60 kinderen uit de doelgroep voorzien van een gratis abonnement voor 1,5 jaar.