SICCH verzorgt derde dagje uit voor migrantenouderen

HOOFDDORP Het was een hele organisatie. Maar zaterdagochtend zijn ruim 160 jongeren en ouderen, verdeeld over drie bussen van Met en Co, op tijd vertrokken voor een dagje uit naar Köln. Met dank aan de organiserende Stichting Islamitisch Sociaal Cultureel Centrum Haarlemmermeer (SICCH) en dankzij de goede weersomstandigheden begon de dag in ieder gevoel in een gezellige schoolreisachtige sfeer.

"Maar ook mede dankzij Maatvast en de Hema", vult Glenn Hussian aan. Hij is voorzitter van de SICCH en heeft deze ochtend de dankbare taak om onder andere de groep op te vangen in De Nieuwe Silo, ter beschikking gesteld door Maatvast. Met de andere vrijwilligers worden de lijsten gecontroleerd, de door de Hema beschikbaar gestelde ontbijtzakjes uitgedeeld en de verdeling per bus geregeld.

De deelnemers zelf genieten van de koffie en thee en kijken nog eens goed naar het programma van het dagje uit. De derde op rij al weer speciaal bestemd voor migrantenouderen. Het aantal deelnemers is met ongeveer 160 personen (veel ouderen en een aantal jongere vrijwillige begeleiders) aanzienlijk hoger dan de vorige keren. Vorig jaar bijvoorbeeld gingen ongeveer 100 deelnemers naar Brussel, nu gaat het al om 160 deelnemers personen die gaan genieten van een dagje Köln. Glenn Hussain herkent de schoolreisjesachtige sfeer, en is er blij mee.

"Onze ervaring is dat vereenzaming één van de problemen is waarmee migrantenouderen in Haarlemmermeer geconfronteerd worden. Dan is het fijn om te zien dat je zo'n grote groep dit kunt aanbieden."

Op het programma stonden een bezoek aan de Dom, diverse musea, Kölner Zoo, raadhuis en de moskee (de grootste Turkse moskeen in Köln). Kosten van deelname waren voor de deelnemers zelf.

De foto's zijn gemaakt bij De Nieuwe Silo, op één daarvan Aicha Benrhziyeh (met familie) die voor het eerst meegaat.