• Jos van Rooijen

Sloop-/nieuwbouwplan voor deel Parklaan

HOOFDDORP Het in Alkmaar gevestigde vastgoedbedrijf Segesta heeft vier woningen in de Parklaan aangekocht om deze te slopen en te vervangen door appartementen. Dat hebben meerdere bewoners te horen gekregen van Alex Huges, directeur van Segesta. De bewoners hadden vorige week een gesprek met de directeur. Het gesprek vond plaats in het huis van een Parklaanbewoner die al meerdere keren gevraagd is zijn huis te verkopen. Hij is dat niet van plan.

Het gesprek kwam tot stand, nadat de gemeente Segesta nadrukkelijk gevraagd had duidelijkheid te geven over de plannen die het vastgoedbedrijf met de vier woningen heeft aan de oneven zijde en die grenzen aan de parkeergarage Q Park. Eigenaar van dit pand is Segesta. De vorig jaar gekochte woningen zijn enkele weken geleden achter hekken geplaatst waarna ze ook nog eens dichtgetimmerd werden. Navraag door de bewoners die tegen de hekwerken aankijken, leverde hen alleen de naam van de koper op. Het hoe en waarom van de koop bleef echter onduidelijk omdat de nieuwe eigenaar (Segesta) daar geen mededelingen over wilde doen.

Die onduidelijkheid is nu deels weggenomen, want tijdens het gesprek liet Segesta-directeur Alex Huges weten 'dat er nog niets concreets was, maar dat de woningen waren dichtgetimmerd om kraak te voorkomen'. Vervolgens kregen de Parklaan-bewoners te horen 'dat Segesta op korte termijn een akkoord van de gemeente verwacht om de vier woningen te mogen slopen'.

De directeur liet daarna weten dat Segesta van plan is op de locatie 2 appartementen complexen te bouwen van zo'n 10 meter hoog. In deze complexen zouden dan 8 tot 12 woningen moeten komen. .

"Jammer", aldus Maarten Bakker, bewoner van de woning waar het gesprek plaatsvond en die al meerdere keren door Segesta benaderd is om zijn woning te verkopen. Dat is een deel van een twee-onder-een-kap woning, dicht bij de hoek Parklaan-Draverslaan, die hij in 2016 kocht. "Ik heb heel bewust dit huis gekocht vanwege de locatie in deze mooie woonstraat, zo dicht bij het centrum. Ik heb het opgeknapt om er zelf in te gaan wonen. Het is nooit de bedoeling geweest om er mee te gaan speculeren."

Hij betreurt de sloop-/nieuwbouwplannen omdat de nog bestaande woningen helemaal niet zo slecht zijn. Iets wat ze wel worden nu achter de dichtgetimmerde ramen flink gesloopt wordt. "Dat is duidelijk te horen en te merken aan het puin dat naar buiten is gebracht."

Hij vreest voor het dak en de fundering van zijn woning zodra het andere deel van de twee-onder-een-kap gesloopt wordt. "En dan is er nog de vraag of de geplande nieuwbouw wel mag volgens het bestemmingsplan."

Tijdens het overleg met de bewoners heeft Segesta aangegeven met de bewoners in gesprek te willen blijven. De bewoners op hun beurt willen graag in overleg met de gemeente. Daar is, aldus Maarten, al een eerste aanzet toe gegeven via de gebiedsmanager.

Label:

Parklaan