• Archief

'Sloop oude A9 gaat razendsnel'

BADHOEVEDORP De sloop van de oude A9 in Badhoevedorp gaat in razend tempo. Dat heeft wethouder Derk Reneman dinsdag gezegd tegen de pers. Volgens hem heeft de aannemer drie jaar de tijd gekregen van Rijkswaterstaat om de A9 te slopen, maar is de verwachting dat dit veel sneller gebeurt.

Vooralsnog zijn er geen signalen dat de sloopwerkzaamheden veel overlast met zich meebrengt. Er zijn in elk geval geen klachten. Wel wordt met onder meer trillingmeters gecontroleerd of de klus gevolgen heeft voor de omgeving.

De slopers hebben groot belang bij een snelle afronding van hun opdracht. De resten van de oude A9, met name asfalt en zand, leveren veel geld op.

Intussen vordert de plannenmakerij voor het nieuwe Badhoevedorp gestaag. Het college van B en W heeft deze week ingestemd met die voortgang. Er wordt aan alle kanten hard gewerkt. Zo wordt de laatste hand gelegd aan een plan voor de nieuwe woonwijk Schuilhoeve, dat wel bestand is tegen het kritische oordeel van de Raad van State. De Raad vonniste eerder negatief over nieuwbouwplannen door het ter plekke aanwezige grondgeluid en fijnstof.

Ook zijn er veel inspanningen om de sportvoorzieningen uit het centrum naar de nieuwe locatie Veldpost te verplaatsen. De gronden aan de andere kant van de Schipholweg zijn niet in eigendom van de gemeente, dus er wordt nog druk onderhandeld om de Veldpost als sportlocatie mogelijk te maken.