• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Sloterbrug: licht lijkt op groen

BADHOEVEDORP Woningbouw, winkelgebied, wegen, groenvoorzieningen, bereikbaarheid. Het ooit zo rustige tuindorp waar welgestelde Amsterdammers zich graag vestigden krijgt de komende jaren heel veel op het bordje.

Dat wordt nog maar eens duidelijk tijdens de informatiebijeenkomst gisteravond in het dorpshuis. 'De toekomst van Badhoevedorp' is het thema. Nu de A9 uit het dorp is verdwenen is een mooie toekomst pas mogelijk wanneer alle partijen gezamenlijk de schouders eronder zetten en om dat te illustreren is de drukbezochte bijeenkomst georganiseerd door Business Club Badhoevedorp, de dorpsraad en de gemeente.

Badhoevedorp staat voor een grote opgave. Het dorp telt nu zo'n 12.000 inwoners en krijgt er in de nabije toekomst naar verwachting 3.000 inwoners bij. Veel huizen erbij, betekent ook veel auto's erbij en dat in een dorp waar nu al dagelijks lange files staan voor de bruggen over de Ringvaart. Tor ergernis van de inwoners. Tot ergernis van de gemeente Haarlemmermeer die al langer 'stevig met Amsterdam in gesprek is' over oplossingen voor de Sloterbrug en de brug in de T 106 (Amsterdamse Baan). Voor de Sloterbrug lijkt het licht op groen te springen. Eindelijk heeft de hoofdstad toegezegd mee te zullen betalen aan de vervanging van de huidige brug. Zekerheid is er pas in juli wanneer Amsterdam de begroting gaat vaststellen.

Meer nieuws in de komende papieren versie van HCnieuws.nl.