Speciale opening van speciale brug

HOOFDDORP Wethouder Marjolein Steffens - van de Water opent op woensdag 28 oktober de nieuwe brug voor wandelaars, fietsers en ruiters over de N205 in Hoofddorp. Dat doet zij samen met Linda en Eric.

Zij zijn de dochter en zoon van Leendert van der Meulen die op 2 september op 77-jarige leeftijd is overleden. De brug krijgt de naam van deze wielerkampioen, die is geboren en getogen in Badhoevedorp. Leendert van der Meulen werd in 1961 wereldkampioen stayeren (baanwielrennen achter een motor) bij de amateurs.

De Leendert van der Meulenbrug is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen en/of medewerking van de gemeente Haarlemmermeer, Staatsbosbeheer, Stadsregio Amsterdam, provincie Noord-Holland en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Het programma rondom de officiële opening van de brug begint om 14 uur. De openingshandeling, de onthulling van het bord, is om 14.50 uur gepland.

Vanuit PARK21 wordt een nieuwe recreatieve route voor fietsers, wandelaars en ruiters aangelegd naar de Spieringweg. De brug is een onderdeel van deze route.

De Leendert van der Meulenbrug heeft een robuuste uitstraling dankzij een 2.80 meter hoge reling gemaakt van schuine stalen balken. De reling is ook nodig om de ruiters veilig te kunnen laten oversteken.