• Frits Verhagen

'Spook' in de raadzaal

HOOFDDORP Kort na aanvang van de laatste raadsvergadering voor het zomerreces dook er donderdag opeens een spook op in de raadzaal. Hilariteit alom natuurlijk. Burgemeester Theo Weterings had niet zo veel moeite om te raden wie er onder het laken zat: raadslid Kees van der Linden van Onafhankelijk Liberaal.

Dat lag meer dan voor de hand want collega Anneke van der Veer, ex-Onafhankelijk Liberaal, noemde Van der Linden kort geleden bij de behandeling van de Voorjaarsnota spookraadslid. Daarmee gaf zij aan dat Kees van der Linden meer niet dan wel bij raadsvergaderingen is.

De uitlating van Van der Veer was een reactie op een passage uit de bijdrage van Van der Linden, waarin hij zijn vroegere fractiegenoot zonder haar naam te noemen in verband bracht met integriteit. Anneke van der Veer betaalde Van der Linden met gelijke munt terug.

Het optreden van het spookraadslid was daar donderdag weer een reactie op. Kees van der Linden zag er wel een beetje tegenop om naar huis te gaan, want hij vermoedde dat zijn vrouw niet zo blij was een laken terug te krijgen met gaten erin.