SRH: Meijer alsnog vervolgen voor valse factuur

HOOFDDORP Fractievoorzitter Rinus Beusenberg (foto) van SRH wil dat het college van B en W zich niet neerlegt bij de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! niet te vervolgen. Volgens hem moet het college er via een procedure bij het gerechtshof in Amsterdam voor zorgen dat Meijer alsnog voor de rechter wordt gebracht.

Eerder werd bekend dat het OM Paul Meijer niet gaat vervolgen voor de dubbele declaratie van een debatavond. Volgens Justitie is er onvoldoende bewijs dat Meijer zich heeft schuldig gemaakt aan strafbare feiten.

Rinus Beusenberg is teleurgesteld over die beslissing. Volgens hem gaat het om het vertrouwen en de beeldvorming in de politiek naar de burgers van Haarlemmermeer toe. De voorman van SRH heeft het college een serie schriftelijke vragen gesteld.

Hij wil onder meer weten waarom het college de gemeente niet op de hoogte heeft gesteld van het besluit van het OM. Beusenberg wil zo snel mogelijk antwoord van het college, zodat de gemeenteraad tijdig opdracht kan geven aan B en W om in berroep te gaan bij het Amsterdamse hof.