Stadsregio: gekozen variant busknooppunt beste optie

SCHIPHOL De Stadsregio Amsterdam weerspreekt de kritiek van bedrijven op bedrijvenpark Schiphol Rijk op de keuze voor een nieuw busknooppunt op de kruising van de Fokkerweg en de Kruisweg. Volgens een woordvoerder is de voorkeursvariant het goedkoopst en de beste optie voor de toekomst.

Volgens de bedrijven gaat de kwaliteit van het openbaar vervoer in het gebied sterk achteruit als de plannen doorgaan. De coöperatie Park Rijk, de vereniging van eigenaren in het gebied, zegt dat er 4 bushaltes worden geschrapt. Werknemers en bezoekers van Schiphol Rijk zouden de dupe worden.

De stadsregio ontkent dat er 4 haltes worden opgeheven. Volgens het bestuursorgaan wordt alleen de halte op de Beechavenue geschrapt, maar komen er wel twee haltes op de Kruisweg en Fokkerweg voor terug. De stadsregio stelt daarnaast dat de gekozen variant veel meer rekening houdt met de aanleg van een nieuw bedrijventerrein ten zuiden van Schiphol Rijk, Schiphol Logistics Park (SLP).

Volgens de stadsregio hebben niet alle bedrijven in het gebied de voorkeursvariant afgewezen. De coöperatie Park Rijk heeft weliswaar de voorkeur voor een andere variant uitgesproken, maar uit onderzoek is volgens de stadsregio gebleken dat deze duurder is en meer reistijd kost. Bovendien zijn niet alle gronden voor die variant snel beschikbaar.