• Samen met wethouder Raymond van Haeften onthulde Joke Geldhof twee bouwborden aan de N200.

    Henk van Ommeren

Start nieuwbouw Sectorpark

HALFWEG De start van het nieuwbouwproject op het Sectorpark waarbij sprake is van zelfbouw en twee unieke bouwprojecten rondom twee kerken was voor gedeputeerde Joke Geldhof van de provincie Noord-Holland aanleiding een bezoek te brengen aan Halfweg.

Het Sectorpark dankt haar naam aan de oorspronkelijke invulling, namelijk een militair ondersteuningspunt in de Stelling van Amsterdam. Ongeveer 50 jaar geleden verloor het deze functie en werd het een gemeentewerf. Aangezien ook deze bestemming mede vanwege de fusie met de Haarlemmermeer kwam te vervallen werd een andere bestemming voor het terrein gezocht. Een zelfbouwproject op 24 kavels en van 8 atelierwoningen. Het aanzicht van dit wijkje zal door deze nieuwe gasloze woningen een afwisselend karakter hebben.

Gedeputeerde Joke Geldhof maakte van de onthulling van het bouwbord gebruik om ook de nieuwbouwprojecten rond de Rooms Katholieke kerk en op de plaats van de Grote Kerk te bezoeken. Twee projecten mede ondersteund zijn door de provincie. Als eerste werd een gebracht aan de appartementen bij de toren van de Grote Kerk met de toepasselijke naam Torenzicht. Gedeputeerde Geldhof noemde het belangrijk dat het markante herkenningspunt intact gebleven was. Iets waar de provincie veel waarde aan hecht.

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de gerenoveerde Rooms Katholieke kerk en de nieuwbouw daar omheen. Gé Nibbering van de parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte vertelde hoe deze renovatie en de aansluitende nieuwbouw tot stand gekomen was. Het Bisdom Haarlem heeft hier een belangrijke stem in gehad. Geldhof noemde de woningen rondom de kerk vooral bijzonder omdat deze in dezelfde stijl worden gebouwd als de kerk. Ook was zij onder de indruk van het feit dat dit project in een tijd van crisis in de bouw is opgestart.

Als laatste werden twee bouwborden langs de N200 onthuld als start, na de papieren voorbereidingen, van dit nieuwbouwproject. Wethouder Raymond van Haeften van Haarlemmerliede en Spaarnwoude assisteerde de gedeputeerde bij het onthullen van deze borden.