• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Start SHARE primeur voor wethouder Rijgrok

HOOFDDORP Precies drie weken na haar officiële start als wethouder van Haarlemmermeer heeft Marja Ruigrok nu ook haar eerste officiële handeling in haar agenda staan: het startsein geven voor het kantoorgebouw SHARE. Het cradle to cradle kantoor wordt gebouwd naast het hotel Novotel op het Park 20|20 aan de oostkant van het NS-station.

Het park met vestigingen van Ir.deto, het Inspiratiehuis, Anwb/Fox en Bluewater is het grootste aaneengesloten cradle to cradle full service bedrijvenpark ter wereld waarbij cradle tot cradle staat voor innovatief en duurzaam ontwerpen, een ecologische aanpak, veel aandacht voor de mens die in het kantoor moet werken. Voor de bouw zelf betekent het onder meer dat gebouwen eenvoudig uit elkaar te halen zijn, dat veel onderdelen kunnen worden gebruikt als (bouw)materiaal voor andere gebouwen en kiezen voor groene energie. Voor de omgeving betekent het vooral ruimte voor groen en water.

"Een uitstekende locatie dus voor mijn eerste officiële handeling", aldus de wethouder Economie & Innovatie, waaronder ook circulaire economie, Verkeer & Vervoer en Cultuur.

Die handeling was, gezien de weersomstandigheden terecht, kort maar krachtig: het stukgooien van een fles champagne tegen een al ver in de grond geplaatste heipaal. Daarvoor hoefde het gezelschap (voornamelijk van Delta Development, Volker Wessels en Reggeborgh) maar voor even naar buiten in de kou te staan, want de bouwput ligt naast het Novotel waar de speeches gehouden werden. Zoals die van de wethouder die bij de bouw van opnieuw een kantoor op Park 20|20 veel ondernemerszin proefde.

SHARE is het tweede kantoorgebouw dat ruimte biedt aan meerdere huurders die vooral op zoek zijn naar kantoorruimte tot 4.000 vierkante meter. Het eerste is het onlangs opgeleverde NOW Building met Sony als één van de huurders.

SHARE biedt 8.000 vierkante meter kantooroppervlak, opgedeeld in units van 250 m2, 400 werkplekken en 191 parkeerplaatsen. De geplande opleverdatum is juli 2020.

De bijeenkomst werd afgesloten met het overhandigen van een cheque van 25.000 euro voor 'Villa Joep', ter beschikking gesteld door de partners van Park 20|20. Villa Joep is het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.