Steffens: geplande onderhoud aan fietspaden uitgevoerd

HOOFDDORP De bewering dat de gemeente het geplande onderhoud aan fietspaden heeft laten versloffen, klopt van geen kanten. Dat zei wethouder Marjolein Steffens-van de Water dinsdag tijdens het persuurtje.

Vorig jaar november sprak fietsliefhebber Leander Mascini uit Nieuw-Vennep in in de gemeenteraad. Hij had een lijst met knelpunten opgesteld van knelpunten op fietsroutes die volgens hem hoognodig zouden moeten worden aangepakt. De Venneper stapte zelfs in december met raadsleden en andere belangstellenden op de fiets om die knelpunten met eigen ogen te bekijken.

Mascini liet kort geleden via Twitter weten dat er sindsdien niks is gebeurd. Volgens hem heeft de gemeente helemaal niks gedaan. De Venneper kreeg veel bijval op de sociale media en de fractie van GroenLinks stelde er schriftelijke vragen over.

Marjolein Steffens zei dinsdag een tikkeltje ontstemd dat de kritiek onterecht is. Zij wees erop dat er een brief naar de gemeenteraad is gestuurd met de vijf fietspaden die het eerst zouden worden aangepakt. Dat karwei is met een kleine vertraging gewoon uitgevoerd, zo benadrukte ze. "Al die negatieve publiciteit is dus niet nodig geweest. Het was een orkaan in een glas water."