• Redactie

Stichting denkt nu al aan vijfde Repair Café in Haarlemmermeer

LISSERBROEK Hoofddorp had de primeur. Daarna volgden de kernen Nieuw-Vennep en Zwanenburg. Zaterdag 6 februari was Lisserbroek aan de beurt voor de opening van een Repair Café. En daar blijft het niet bij, want de volgende kern is al in het vizier.

Het idee om je apparaten te (laten) repareren in plaats van weg te gooien slaat duidelijk aan in Haarlemmermeer. Want zaterdag heeft burgemeester Weterings al weer de vierde vestiging van een door vrijwilligers draaiend gehouden Repair Café geopend. In Lisserbroek, in De Meerkoet, het dorpshuis waar al zoveel activiteiten mogelijk worden gemaakt door de grote inbreng van vrijwilligers.

Burgemeester Weterings was er dan ook heel duidelijk over voorafgaand aan de officiële openingshandeling: zij verdienen een groot compliment. Waarna Els Berk namens de Stichting Repair Café Haarlemmermeer liet weten dat dit compliment in dit geval vooral de Stichting Lisserbroek SamenMeer betreft, want daar kwam het idee van het café vandaan. "We hebben nog nooit zo weinig moeite hoeven doen om een repair café te kunnen openen."

Dat er ook in Lisserbroek belangstelling voor zo'n repareer-instelling is, bleek meteen. Binnen een kwartier was de zaal in De Meerkoet vol met klanten die vroegen 'of er even naar gekeken kon worden' en dan ging het om een klok, een laptop, een stoomstrijkijzer, een pick-up en zelfs twee boodschappentassen waarvan de naden nog eens goed gestickt werden.

Els Berk maakte nog bekend dat er nu al plannen zijn voor een vijfde vestiging. "Er is vanuit Rijsenhout belangstelling getoond."