• Pixabay.com

'SV Pax wordt ten onrechte in kwaad daglicht gesteld'

HOOFDDORP SV Pax uit Hoofddorp wordt door mediaberichten dat er bij de sportvereniging sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag in de periode tussen mei 2017 en januari 2018 ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld. Dat stelt een moeder van een turnster die van mening is dat de feiten heel anders liggen.

Kort geleden kwam via het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een onderzoek naar buiten, waarvan een belangrijke conclusie is dat er bij SV Pax enkele situaties hebben gespeeld waarbij sprake is geweest van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag door een turntrainer. Die trainer is in juni 2017 ontslagen. Het onderzoek kreeg aandacht in diverse landelijke media. De fractie van D66 in de gemeenteraad stelde er schriftelijke vragen over aan het college van B en W.

KWALIJK De moeder van de Pax-turnster vindt het kwalijk dat de vereniging helemaal niet om wederhoor is gevraagd. Haar dochter behoort al 6 jaar tot de topsportgroep van de vereniging. Het meisje traint 29 uur per week.

Volgens de moeder, die de voorkeur geeft om anoniem te blijven, is het onderzoek het gevolg van de klacht van twee ouderstellen (en een ex-trainer plus aanhang) wiens dochter niet goed genoeg waren voor de topsportselectie. De meisjes moesten daarom naar een andere vereniging. Uit rancune hebben ze daarom geklaagd, aldus deze moeder. "Als je het onderzoek leest lijkt het erop dat er bij SV Pax helemaal geen mensen met liefde voor de sport rondlopen. Dat is beslist niet waar."

Frits Verhagen