Symposium van jarige luchthaven en Rotaryclub over toekomst

HOOFDDORP De 100-jarige luchthaven Schiphol en de eveneens jubilerende Rotaryclub Haarlemmermeer-Schiphol houden donderdag 29 september samen een symposium met als titel 'Een ander geluid.'

De bijeenkomst wordt gehouden in schouwburg De Meerse in Hoofddorp. De deelname kost 100 euro, inclusief maaltijd. Een deel van de opbrengst gaat naar het Haarlemmermeer-Schiphol-orkest.

Zo'n 250 vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen uit Haarlemmermeer en directe omgeving van Schiphol zullen in De Meerse luisteren naar drie sprekers, die een beschouwing geven over de toekomst van luchthaven Schiphol. De sprekers komen uit de directie van Schiphol, de architectuur en de wetenschap. Zij proberen antwoord te geven op de vraag hoe de Schiphol zich naar de toekomst zal moeten ontwikkelen, rekening houdend met de zeer nabije dichtbevolkte leefomgeving.

Het symposium wil zoals de titel al aangeeft nadrukkelijk een ander geluid laten horen. De luchthaven verbindt net als Rotary ook nationaal en internationaal mensen, instellingen en bedrijven in een globaliserende wereld.