• Redactie

'Te veel aandacht voor coming-out-day'

HOOFDDORP Er is in de gemeente te veel aandacht voor de jaarlijkse coming-out-day, de 11de oktober, de dag waarop speciale aandacht wordt gevraagd voor seksuele diversiteit. Dat betoogde fractievoorzitter Arjo van Bezooijen van de ChristenUnie-SGP vorige week tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad.

Sinds jaar en dag wordt ook in Haarlemmermeer 11 oktober gevierd. Dan wordt op meerdere plekken de regenboogvlag gehesen als symbool voor seksuele diversiteit. Ook is er in het winkelcentrum in Hoofddorp een regenboogvlak gemaakt. Dit jaar kregen bestuurders van voetbalclubs als nieuwe activiteit een regenboogbal aangeboden.

De activiteiten zijn bedoeld om aandacht te vragen voor de positie van lesbischen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT). Volgens Arjo van Bezooijen is al die aandacht erg overdreven. Hij wees erop dat er maar weinig mensen uit Haarlemmermeer zich hebben aangemeld voor een panel. Er is een opvallend sterke daling van het probleem. De voorman van de ChristenUnie-SGP vond dat er te veel tijd, aandacht en aandacht wordt besteed aan de comig-out-day.

Andere fracties waren dat niet met Van Bezooijen eens. "Het is helaas nog steeds nodig", zo reageerde PvdA-raadslid Mieke Booy. "Iedereen moet kunnen zijn die ie wil zijn", zo voegde VVD-fractievoorzitter Jurgen Nobel. Ook CDA-raadslid Arie Noomen liet weten geen enkele steun te hebben voor het standpunt van de CU-SGP.

Arjo van Bezooijen bleef erbij dat het volgens hem moeilijker is om een aansprekende bijbeltekst in de openbare ruimte te realiseren dan een kleurenvlak voor seksuele diversiteit. "Het gaat mij zeker niet om die mensen, maar wel om de aandacht die aan deze dag wordt gegeven." Zijn critici vonden dat hij appels met peren vergeleek.