• Renata Jansen

Theo Weterings nieuwe burgemeester Tilburg

HOOFDDORP Theo Weterings wordt de nieuwe burgemeester van zijn geboortestad Tilburg. Dat heeft hij zelf maandag in een brief aan alle inwoners en de gemeenteraad bekendgemaakt.

De huidige burgemeester van Haarlemmermeer (58) heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit nog een keer burgemeester van Tilburg wilde worden. Hij was er ooit raadslid. De functie van burgemeester in Tilburg kwam vrij door het terugtreden per 1 oktober van Peter Noordanus.

Weterings schrijft in zijn brief aan burgers en raad dat zijn overstap naar Tilburg voor velen als een verrassing zal komen. "De hechte band die ik met Haarlemmermeer en Haarlemmermeerders heb opgebouwd, heeft mij altijd gestimuleerd om met plezier mijn werk te verrichten. Alleen de mogelijkheid om burgemeester te kunnen worden in de stad waar ik ben geboren en getogen, was voor mij een aantrekkelijker alternatief. Ik voel mij dan ook vereerd dat de Tilburgse raad mij heeft voorgedragen."

Theo Weterings was burgemeester van Haarlemmermeer sinds 2007. Daarvoor was hij de eerste burger van Beverwijk.

Op Twitter waren er direct veel reacties op het aanstaande vertrek van burgemeester Weterings. Wethouder Adam Elzakalai was de eerste bestuurder die melding maakte van het nieuws. Hij schreef Tilburg te gunnen dat ze Theo Weterings als burgemeester krijgen maar dat Haarlemmermeer hem erg zal gaan missen.