• De parkeergarage aan de Burgemeester Van der Willigenlaan.

    Ton Dijkstra

Tijdelijk camerabewaking in parkeergarage Van der Willigenlaan

HOOFDDORP Sinds vorige maand hangen er tijdelijk bewakingscamera's in de parkeergarage aan de Burgemeester Van der Willigenlaan in Hoofddorp. Aanleiding is een toenemend autodiefstallen in de garage. Het cameratoezicht duurt nog tot half oktober.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot de maatregel. Uit cijfers van de politie blijkt dat er tussen eind april en half juni vijf auto's zijn gestolen uit de parkeergarage. Dat is in vergelijking met de rest van de gemeente volgens B en W een duidelijke piek.

INGANG De camera's hangen bij de ingang van de parkeergarage. Daardoor is er toezicht op alle mensen die de garage in en uit gaan. B en W stellen dat het cameratoezicht primair gericht is op het voorkomen van autodiefstallen. De maatregel heeft daarnaast een preventief effect.

Het college stelt dat het inzetten van camera's een zwaar middel is. Volgens B en W zijn er geen andere maatregelen te bedenken om het probleem aan te pakken. De politie en toezichthouders hielden al langer een oogje in het zeil, maar zonder resultaat.

EVALUEREN De inzet van de bewakingscamera's kost 9.000 euro. De gemeente gaat de maatregel samen met de politie in oktober evalueren. Als er dan geen auto's meer zijn gestolen, worden de camera's weer weggehaald.