• Uitbater Danny van Stiphout van brasserie Waterwolf: - Ik ben superblij. -

    ROBERTJOORE

Toch vergunning voor brasserie Waterwolf

BADHOEVEDORP Eigenaar Danny van Stiphout van de nog jonge brasserie Waterwolf in Badhoevedorp is een blij mens. Kort geleden besloot het college van burgemeester en wethouder het horecabedrijf ondanks een negatief welstandadvies toch een omgevingsvergunning te verlenen. De uitbater kan opgelucht adem halen. "Ik ben superblij."

Het was wethouder Derk Reneman die het goede nieuws voor Waterwolf kort geleden bekendmaakte. Het college had besloten een negatief advies van de welstandscommissie naast zich neer te leggen. "Het gebeurt vaker dat wij anders beslissen dan wordt geadviseerd. Dat komt meestal niet in de publiciteit, maar soms is dat best de moeite waard. Zoals in dit geval in Badhoevedorp.''

AFVOERBUIS In afwachting van een positief besluit van de gemeente ging Waterwolf een jaar geleden al open. Het was de bedoeling dat Derk Reneman de nieuwe brasserie zou openen, maar dat feest ging niet door.

De reden was dat er een negatief advies werd afgegeven voor de afvoerbuis van de keuken. Die zou qua welstand niet door de beugel kunnen. Hangende die procedure kun je moeilijk als wethouder een horecabedrijf gaan openen.

Ondernemer Van Stiphout was hoogst verbaasd over het negatieve advies. "De afzuigbuis van de keuken komt uit op een steeg achter onze brasserie. De commissie heeft geoordeeld dat ze een andere plek voor deze afvoer mooier vinden. Ik heb ze uitgenodigd om de situatie hier met eigen ogen te komen bekijken, maar daar zijn ze helemaal niet op ingegaan."

Daarna heeft de horecaondernemer zich flink ingespannen om alsnog de vereiste vergunning binnen te halen. Bij de onafhankelijke commissie beroep en bezwaar had hij nog geen succes, maar na een gesprek met twee medewerkers van de afdeling Vergunning en Handhaving gloorde er een positieve kentering.

B en W hebben die koerswijziging nu dus bekrachtigd. Volgens wethouder Reneman heeft het college uiteindelijk een andere mening over de esthetiek van het horecabedrijf als de welstandscommissie.

VRIENDJESPOLITIEK Het besluit van Derk Reneman en zijn collega's doet bij sommigen misschien de gedachte opkomen dat er sprake is van een vriendjespolitiek. De horecaondernemer kan zich daar iets bij voorstellen, maar hij werpt die gedachte verre van zich. "De procedure is volledig zuiver gevoerd."

Wethouder Reneman moest breed glimlachen toen hem werd voorgehouden dat brasserie Waterwolf een goede horecagelegenheid zou zijn om volgend jaar als college afscheid van elkaar te nemen na deze raadsperiode. In een reactie daarop zegt de oprichter van Waterwolf dat burgemeester en wethouders meer dan welkom zijn.