• Joris-Jan Bos

Topdansers Scapino dansen 'Pas de Deux'

HOOFDDORP Twaalf topdansers van het Scapino Ballet dansen vrijdag 1 maart om 20.00 uur in De Meerse 'Pas de Deux' op pianospel van Michiel Borstlap. 'Pas de Deux' is een pure muziek en danservaring. Het prachtige, kristalheldere spel van Borstlap is de motor voor de dans: één vleugel brengt twaalf topdansers in beweging.
Michiel Borstlap, boegbeeld van de Nederlandse jazz, werkt met veel succes aan een nieuw oeuvre met composities die imponeren door hun eenvoud en transparantie. Zijn pianospel valt prachtig samen met de dans, die geen verhaal nodig heeft. De dansers zijn in het wit gekleed, de vrouwen hebben wit geschminkte gezichten, een verwijzing naar de commedia dell'arte-figuur naar wie het gezelschap is genoemd. In deze serene en mysterieuze sfeer gaan de zij de uitdaging aan met de warme muziek van Borstlap.
Het levert een spannende voorstelling op in een magistraal muzikaal universum. 'Pas de Deux' is een samenwerking tussen kunstenaars van internationale allure die één ding gemeen hebben. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Danseres Jozefien Debaillie werd voor haar rol in 'Pas de Deux' genomineerd voor de Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans. Een rol waarin zij volgens de jury "haast onmerkbaar een spoor naar je netvlies en je hart brandt". Michiel Borstlap werd in 2017 genomineerd voor de Edison Publieksprijs. De eerdere samenwerking tussen Borstlap en Wubbe in 2014 werd alom bejubeld. Borstlap won vele prijzen met zijn concerten wereldwijd, Ed Wubbe wordt geprezen om zijn avontuurlijke producties van hoge kwaliteit.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023-5563700 of via www.demeerse.nl.