• PR

Truck Michel Möhlen maakt kans op eretitel

NIEUW-VENNEP Transportondernemer Michel Möhlen maakt kans op een bijzondere prijs. De Venneper is namelijk in de race voor de eretitel Mooiste Truck van Nederland, die komend weekeinde wordt vergeven tijdens het Truckstar Festival in Assen.

Michel Möhlen is een trots man. Trots op het feit dat de organisatie achter het festival en de prijs juist zijn vrachtwagen heeft uitverkoren tot een van de genomineerden. "Het is een eer, een erkenning voor al het werk dat we hebben gehad aan de auto", zo reageert de ondernemer.

De Venneper is een van de drie kanshebbers in de categorie losgestort vervoer, maar dat betekent niet dat hij een ervaren rot is op het gebied van truck-verkiezingen. "Ik ga wel ieder jaar naar het festival en sta dan altijd langs het circuit. Dit jaar werd ik gebeld of ik mee wilde doen aan de verkiezing."

En dat wilde hij wel. De kanshebbers komen voort uit het Truckstar Fotojaarboek dat ieder jaar door het magazine Truckstar wordt uitgegeven. Lezers kunnen stemmen op de foto's in het blad, waarna de drie kandidaten met de meeste stemmen doorgaan naar de finale. En dit jaar zit ook Venneper Möhlen daar dus bij. Gevraagd naar wat er nu zo bijzonder is aan zijn truck, moet hij toch even nadenken. "De kleurstelling wellicht? De auto is niet te druk, maar ook niet te rustig, ook niet qua verlichting. Smaken verschillen, maar kennelijk valt hij in de smaak bij veel mensen."

Ook over zijn kansen op de hoogste eer is Möhlen terughoudend. "Het wordt heel moeilijk. Een van de concurrenten rijdt pas net rond, die is nog gloednieuw", legt de chauffeur die zelf al ruim een jaar in zijn DAF XF Euro 6 uit 2016 rondrijdt. "De ander is een 'torpedo' (een vrachtwagen met een lange neus, red.) en dat vinden veel mense wel mooi. Ik rijdt zelf oud ijzer, dat maakt het lastig om de auto in goede staat te houden."

Als Möhlen er in slaagt eerste te worden in zijn categorie, gaat hij door naar de strijd om de algehele hoofdprijs van Mooiste Truck van Nederland. De winnaars worden zondag bekendgemaakt