• Eric van Lieshout

Twee aanhoudingen na zoekactie Hoofddorp

HOOFDDORP De politie heeft na een grote zoekactie in Hoofddorp vannacht twee personen aangehouden. De verdachten zijn mogelijk betrokken bij de achtervolging eerder op de avond.

Het tweetal werd rond 01.30 uur gecontroleerd op het Weerdenburg. De mannen van 21 en 22 uit Alkmaar hadden geen duidelijke verklaring wat zij daar te zoeken hadden. Het tweetal is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Donderdagavond rond 23.00 uur zagen agenten een gestolen bestelbus rijden. Er werd een stopteken gegeven. Het voertuig negeerde het stopteken en ging er vandoor. Agenten hebben de achtervolging ingezet. Op de kruising Van Heuven Goedhartlaan / Kleine Belt in Hoofddorp is de bestelwagen op een agent ingereden. Deze wist op tijd aan de kant te springen.

Tijdens de achtervolging is een agent op de kruising Haya van Somerensingel met de Caro van Eycksingel de macht over het stuur verloren. Het voertuig kwam op zijn kant tegen een boom tot stilstand. De agent is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling heeft de politieman het ziekenhuis vannacht kunnen verlaten.

Het gestolen voertuig is tegen twee geparkeerde auto's tot stilstand gekomen. Daarna is de bestuurder de wijk in gevlucht. Via Burgernet deed de meldkamer het verzoek aan de bewoners binnen te blijven. Ten eerste voor de eigen veiligheid, maar bovenal om voor de politiehelikopter het overzicht te bewaren. Doormiddel van een warmtebeeldcamera kan de helikopter lichaamswarmte waarnemen. Hoe minder mensen op straat; des te meer overzicht. Na enige tijd is de helikopter gestopt met zoeken.

In de wijk werden rond 01.30 uur twee mannen aangehouden in een personenauto. Hun betrokkenheid zal worden onderzocht.