Twee zaken uit Haarlemmermeer op nieuwe Coldcasekalender

HAARLEMMERMEER De nieuwe Coldcasekalender is uit en ditmaal is ook Haarlemmermeer opgenomen in de lijst met onopgeloste misdrijven. Sterker, er staan zelfs twee zaken op de lijst die in Haarlemmermeer hebben plaatsgevonden. 

De Coldcasekalender is een initiatief van de politie met als doel oude, onopgeloste misdrijven (ook wel 'cold cases' genoemd) alsnog op te lossen. De kalenders worden verspreid in alle gevangenissen en via de reclassering in Nederland en is ook op internet te vinden.

STOFFELIJK OVERSCHOT Er staan 52 zaken op de lijst, voor iedere week een. Ditmaal zijn er ook twee zaken die zich in Haarlemmermeer hebben afgespeeld. Allereerst de zaak van Hayrettin Sahin, wiens stoffelijk overschot op 6 januari 1997 werd gevonden in het water van de Ringvaart ter hoogte van de Lijnderdijk in Zwanenburg. 

Ook de zaak van de Ethiopische vluchteling Kanadid Ahmen Gas staat op de kalender. Zijn stoffelijk overschot werd vrijdag 2 oktober 1998 aangetroffen in het water van de Vijfhuizertocht, langs de Vijfhuizerweg. Ahmen Gas (28) stond ingeschreven in een woning aan de Sumatrastraat in Amsterdam maar leidde een zwervend bestaan. Hij reisde langs andere vluchtelingen en at vaak bij kerkgenootschappen en daklozenorganisaties. Hij wordt omschreven als een stille, goede en zachtaardige man en was actief in de homoseksuele wereld. 

CONTACT Wie meer weet over deze of andere zaken op de kalender kan contact opnemen via de opsporingstiplijn (0800-6070), Meld Misdaad Anoniem (0800-7000), het team Nationale Inlichtingen (079-3458999), coldcase @politie.nl of door een brief te sturen aan Politie, Antwoordnummer 2010, 2501 XR te Den Haag.

Overigens staan er ook nog een misdrijf uit Haarlemmermeer op de Coldcasekalender van 2018. Zo is de zaak van een op dinsdag 27 april 1999 vrijwel naakt en geketend met een ketting in de Ringvaart bij de Zwanenburgerdijk aangetroffen man nog niet opgelost.