• Ton Dijkstra

Tweerichtingsverkeer op Kruisweg permanent

HOOFDDORP Het tweerichtingsverkeer op de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp wordt permanent. Dat heeft wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje. Volgens de wethouder zijn er geen obstakels om de verkeerssituatie te houden zoals die op dit moment is.

De gemeente startte vorig jaar een proef met de herinvoering van tweerichtingsverkeer toen er werkzaamheden werden uitgevoerd op de Hoofdweg-oostzijde. "Die proef is eigenlijk goed uitgepakt", aldus Reneman. "Het is druk maar het kan."

In het verleden reden er ook aan twee kanten auto's op de Kruisweg. Na de invoering van het veelbesproken verkeerscirculatieplan is er eenrichtingsverkeer gekomen. Volgens wethouder Reneman stuurt de terugkeer naar twee richtingen de verkeerssituatie in het centrum niet in de war.

Dat de invoering van tweerichtingsverkeer definitief is, is vooral goed nieuws voor de winkeliers langs de Kruisweg. Zij pleitten al langer voor herinvoering van de regeling. Volgens de ondernemers is hun omzet na het starten van de proef vorig jaar alleen maar gestegen.

Volgens Derk Reneman zijn alleen de schuine parkeervakken niet berekend op auto's van twee kanten. Dat blijft nog even behelpen voor automobilisten, want voorlopig komen er geen normale parkeerplaatsen. Daarvoor is de straat niet breed genoeg, aldus de wethouder. "Pas bij een grote reconstructie van de Kruisweg kunnen er rechte parkeerplaatsen komen. Maar dat gaat voorlopig niet gebeuren, want die reconstructie is net geweest."