• Herdenking vliegramp op 17 juli 2019

    Trudy Witteman/archief
  • Lichtjesavond 23 november 2018

    Trudy Witteman/archief

Concert en rondleiding Monument MH17

VIJFHUIZEN In het amfitheater van Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen wordt zondag 29 september vanaf 14.30 uur een openluchtconcert gehouden, verzorgd door Vocal Power. Dit muzikale duo zal uit hun grote repertoire, passende en mooie songs ten gehore brengen. In combinatie met de bijzondere akoestiek van het amfitheater zal dit voor een aparte ambiance zorgen. Het nazomermiddagconcert is het eerste in een reeks van openluchtconcerten, die onder de naam 'Sense of Place' zullen plaatsvinden. In het voorjaar van 2020 staat concert nummer twee gepland.

RONDLEIDING Voor aanvang van het concert bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding op het monument. Ervaren gidsen geven tijdens een wandeling over het gedenkteken informatie over de totstandkoming, het ontwerp en de betekenis van het monument. Deze rondleidingen starten om 13.00 uur vanaf de ingang van het park aan de Vijfhuizerweg. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage is welkom. Voor een hapje en een drankje kunnen bezoekers terecht bij een professionele cateraar.

Voor wie met de auto komt: gratis parkeren kan op het nabijgelegen parkeerterrein van Expo Haarlemmermeer. Fietsers kunnen hun karretje nabij het monument stallen. Het gedenkteken zelf heeft geen toiletfaciliteiten. Deze zijn op loopafstand aanwezig op Camperpark N205 dat zich op loopafstand van het monument bevindt. Het amfitheater heeft verschillende plekken om te zitten, zoals de witte randen en het gras. Het meenemen van kussentjes of dekens om het zitcomfort te verhogen is toegestaan.

DOELSTELLINGEN Stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH17 heeft twee doelstellingen. Naast de onderhoudswerkzaamheden probeert de stichting het gedenkteken (nog) meer bij de samenleving te betrekken. Het monument is een serene plek om de slachtoffers van de MH17-vliegramp te herdenken; daarnaast is het een plek om gepaste activiteiten te houden, zoals de Lichtjesavond, die op 23 november vorig jaar plaatsvond.

Nieuwtjes, updates en andere informatie zijn te vinden op de speciale Facebookpagina Park Vijfhuizen MH17.

Frans Witteman